Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АМКУ порушив справу проти нафтотрейдерів за підвищення цін на бензин і дизпаливо

2 лютого 2010, 17:05
208
0
Реклама

АМКУ прийняв рішення про порушення справи і проведення розслідування у зв'язку з необгрунтованим (по результатах попереднього аналізу) підвищенням цін на бензин і дизельне паливо в січні 2010 року.

Що виконує обов'язки голови Комітету Олександр Мельниченко призвав нафтотрейдерів переглянути свою ціновою політикові і понизити ціни до обгрунтованої величини. Світові ціни на бензин і дизельне паливо на ринках Європи за даними АМКУ виросли на 8 і 7 відсотків відповідно. У Україні ж гуртові ціни на високооктановий бензин підвищилися на 9,1 %, на низькооктановий - на 10,5 %, на дизпаливо - на 6,2 %. Роздрібних цін виросли на 11 %, 12 % і 14 % відповідно. При цьому ріст гуртових цін з урахуванням запасів палива у операторів повинен був спричинити ріст роздрібних не раніше чим за два тижні.

Зараз на розгляді АМКУ знаходиться 42 справи відносно операторів регіональних ринків нафтопродуктів. Два поділа Комітеті веде по загальнодержавному ринку зрідженого газу, використовуваного в якості моторного палива. Впродовж 2009 року Комітет, використовуючи повноваження, надані йому ст. 7 Закону № 3659 - XII, притягнув до відповідальності 62 нафтотрейдери, працюючих по усій території України, у тому числі під брендами "Укртатнафта", "ОККО", "WOG", "Лукойл".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини