Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підприємцям дозволять здійснювати їх діяльність без отримання дозволів

2 лютого 2010, 15:18
752
0
Реклама

Кабмін пропонує внести зміни Закон "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності"позначивши випадки, коли підприємець може скористатися принципом "мовчазної згоди" держави на проведення господарської діяльності. Відповідний проект закону був зареєстрований у ВР під номером 6028.

Згідно з документом, вищезгаданий принцип застосовуватиметься у разі невидачі компетентним органом у встановлений законом термін (10 днів) необхідного для діяльності суб'єкта господарювання дозвільного документу. Правом ведення діяльності без дозвільних документів підприємці можуть скористатися у разі відсутності відмови держоргану у видачі документів дозвільного характеру після закінчення 10 днівпочинаючи з дня подачі повного пакету документів про видачу дозволу або ліцензії. В цьому випадку єдина достатня умова для здійснення діяльності - наявність копії описи прийнятих від підприємців усіх необхідних для отримання дозволу документів з відміткою про дату їх прийняття. Окрім цього, документом обумовлено, що застосування принципу "мовчазної згоди" не буде правопорушенням в розумінні ст. 164 КУоАП (порушення порядку здійснення господарської діяльності). Перелік видів госпдіяльності, які можна буде здійснювати за декларативним принципом, пізніше повинен буде визначити Кабмін.

Раніше уряд висловив намір закріпити принцип "мовчазної згоди" при видачі документів дозвільного характеру також і на підзаконному рівні. Суть принципу "мовчазної згоди" полягає в наступному. Суб'єкт господарювання може здійснювати діяльність без дозвільних документів (окрім видів діяльності, що підлягають ліцензуванню) у разі, якщо він подав заяву і усі необхідні документи для видачі дозволу, але у встановлений термін (10 днів) держорган дозвільний документ не видав.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини