Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дозвіл на прокладення доріг повинен видаватися безкоштовно і швидко

2 лютого 2010, 15:07
202
0
Реклама

Держкомпідприємництва роз'яснив деякі аспекти отримання дозволу на прокладення нових і ремонт існуючих мереж в межах "червоних ліній" вулиць і доріг в населених пунктах, не врегульовані в законодавстві.

Дозволи, згідно із Законом про автодороги, видаються місцевими радами. Проте багато питань видачі дозволів на сьогодні не врегульовано. Тому Держкомпідприємництва, заповнюючи пропуски законодавства, роз'яснює ряд процедурних моментів : якщо в законі не передбачена плата за видачу дозволу (а у випадку з вказаним дозволом так і є), воно видається безкоштовно; якщо в законі немає вичерпного переліку підстав для відмови у видачі і анулювання дозволу, не можна відмовити у видачі дозволу і анулювати його. Крім того, в Законі "Про внесення змін до деяких законів України відносно спрощення умов ведення бізнесу в Україні" вказано, що термін видачі дозволу не може перевищувати 10 робочих днівякщо інший термін не передбачений законом.

Ситуація з відсутністю вищезгаданих норм при необхідності отримувати документ дозвільного характеру суперечить ст. 4 Закони "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності"у якій сказано: "Виключно законамиякі регулюють відносини, пов' язані з одержанням документів дозвільного характеру, встановлюється:

- необхідність одержання документу дозвільного характеру;

- дозвільний орган, уповноважений видавати документ дозвільного характеру;

- платність або безоплатність видачі документу дозвільного характеру;

- рядків прийняття рішення про видачу або відмову у видачі документу дозвільного характеру;

- вичерпний перелік підстав для відмови у видачі та анулювання документу дозвільного характеру;

- можливість набуття суб' єктом господарювання права на провадження певних дій щодо здійснення господарської діяльності за декларативним принципом".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини