Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВР може допомогти бізнесу захиститися від частих перевірок

2 лютого 2010, 13:54
787
0
Реклама

Кабмін має намір скоротити кількість контролюючих органів і встановити загальний термін для усунення суб'єктами господарювання дрібних правопорушень, виявлених в ході перевірок. Про це, зокрема, йде мова в проекті закону № 6026зареєстрованому в парламенті.

Проектом пропонується внести зміни Закон "Про основні начала державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності"закріпивши в нім норму про те, що контроль за госпдіяльністю здійснюватиметься тільки центральними органами виконавчої влади, що дозволить удвічі скоротити число контролюючих органів. Окрім цього, документом пропонується закріпити 30-денний термін для усунення суб'єктами господарювання виявлених в ході перевірки контролюючими органами дрібних правопорушень.

Наявність величезної кількості контролюючих органів в нашій країні, звичайно ж, значно ускладнює ведення бізнесу. Як показує практика, робота багатьох з них є неефективною, але в той же час наявність зайвого контролюючого органу, уповноваженого здійснювати перевірки, служить додатковим приводом як для хабарництва, так і для стягнення не завжди обгрунтованих штрафних санкцій. Скорочення органів контролю значно б полегшило життя підприємцям. До речі, раніше в парламенті був зареєстрований проект закону, що пропонує встановити вичерпний перелік підстав для проведення виїзних позапланових перевірок Детальніше про це - в матеріалі ЛІГА :ЗАКОН "Перелік підстав для проведення позапланових перевірок можуть значно звузити".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини