Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Учасникам фондового ринку зрадили ліцензійні умови

2 лютого 2010, 13:09
579
0
Реклама

ГКЦБФР внесла зміни у Порядок і умови видачі ліцензії на здійснення окремих видів професійної діяльності на фондовому ринку, переоформлення ліцензії, видачі дубліката і копії ліцензії. Посилилися вимоги до керівників торговців цінних паперів і до статутного капіталу ліцензіатів.

Окрім цього, акт зобов'язав ліцензіати (окрім банків) для проведення діяльності на фондовому ринку мати у власності або в користуванні неодмінно нежитлове приміщення. Хороша новина для професійних учасників фондового ринку : вони отримають право здійснювати свою діяльність на території України відразу після внесення їх в держреєстр фінустанов, надаючих финуслуги на ринку цінних паперів, не чекаючи видачі відповідного посвідчення. Крім того, ГКЦБФР уточнила, що відбувається у випадку анулювання (не лише закінчення терміну дії) ліцензії на здійснення деяких видів профдеятельности на фондовому ринку.

Зміни набудуть чинності з дня їх публікації. Вони покликані привести документ у відповідність до Закону "Про акціонерні товариства". Професійна діяльність на фондовому ринку полягає в наданні фінансових і інших послуг у сфері розміщення і звернення цінних паперів, обліку прав по цінних паперах, управління активами інституційних інвесторів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини