Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПАУ має намір приймати НДФЛ-декларації увечері і у вихідні

2 лютого 2010, 11:25
568
0
Реклама

ДПАУ видала наказ від 08.01.2010 № 1спрямований на забезпечення податковими органами якісного проведення в 2010 році декларативної НДФЛ-кампанії. Громадянам не перешкодить знати, що їх чекає.

Для стимулювання громадян виконувати свій конституційний обов'язок податкова розпорядилася: забезпечити виступи керівників органів ДПС регіонального і районного рівнів на телебаченні, радіо і проведення сеансів телефонного зв'язку "гаряча лінія" з акцентом на добровільною подачі громадянами декларацій і сплати податків; провести масово-роз'яснювальну роботу в учбових закладах, з представниками підприємств, установ, організацій відносно реалізації права платника податків на податковий кредит; затвердити графік чергування співробітників податкової для забезпечення роботи у вихідні дні і вечірній годинник з метою недопущення черг і створення сприятливих умов для платників податків; створювати агітаційні мобільні бригади із залученням студентів для проведення роз'яснювальної роботи з жителями сільських місцевостей.

Згідно Закону про НДФЛрічна декларація про майнове положення і прибутки подається платником податків, зобов'язаним подавати декларацію згідно з положеннями Закону, а також що має право на її подачу для отримання податкового кредиту. Закон дозволяє платникові податків до 1 березня звернутися до податкового органу з проханням заповнити податкову декларацію, а податківці не мають права відмовити. Їх відмова знімає з платника податків відповідальність за неповне або неправильне заповнення декларації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини