Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нові мінімальні ціни на слабоалкогольні напої набувають чинності

Реклама

Сьогодні, 2 лютого 2010 рокунабувають чинності нові мінімальні ціни для 100-процентного спирту, використовуваного для виробництва зброджених напоїв (сидр, перри), суміші зброджених напоїв і суміші зброджених напоїв з безалкогольними напоями (далі - слабоалкогольні напої). Від цих цін тепер відштовхуватимуться мінімальні гуртові і роздрібні ціни на цю продукцію.

Мінімальна оптово-відпускна ціна за 1 літр 100-процентного спирту для виробництва слабоалкогольних напоїв, як і для горілки і лікеро-горілчаних виробів, складе 68,05 грн., а роздрібна - 89,8 грн. Мінімальні гуртові і роздрібні ціни на слабоалкогольні напої залежатимуть від змісту спирту і місткості тари. Гуртові ціни визначатимуться як твір мінімальної оптово-відпускної ціни, фортеці за об'ємом і місткості тари (у літрах), розділене на 100 %. Роздрібних цін - як твір мінімальної роздрібної ціни, фортеці за об'ємом і місткості тари (у літрах), розділене на 100 % і на коефіцієнт 0,7.

Таким чином, мінімальна гуртова ціна на слабоалкогольні напої фортецею 10 % і місткістю 0,5 літра складе 3,4 грн., а роздрібна - 4,49 грн. Раніше мінімальна роздрібна ціна на слабоалкогольні напої розраховувалася як твір затвердженою мінімальної ціни (13 грн.) і місткості тари розділене на коефіцієнт 0,7 без урахування міцності напою.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини