Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Здача в оренду нерухомості знову потрапила під приціл податківців

1 лютого 2010, 15:08
1022
0
Реклама

Податкові перевірки відносно власників нерухомості, що здають її в оренду, судячи з усього, обіцяють активізуватися, і не без допомоги всюдисущих органів податкової служби. На це тонко натякає ДПАУ у своєму повідомленні, розміщеному на сайті відомства.

Зокрема, текст повідомлення офіційно свідчить наступне: "При отриманні орендодавцем доходу від надання в оренду нерухомого майна (житла, будівель і споруд, землі) від фізичної особини - орендаря, який не є суб' єктом підприємницької діяльності, відповідальним за сплату податку є такий орендодавець. При цьому, орендодавець самостійно сплачує податок з доходу фізичних осіб". ДПАУ також недвозначно дає зрозуміти, що буде украй вдячна за надання усіма громадянами інформації про здачу в наймання (оренду) нерухомості іншими особами. Тобто, окрім співпраці з органами місцевого самоврядування, паспортною і іншими службами, дільничними міліціонерами, податкова закликає до співпраці ще і усіх "доброзичливих" сусідів (так би мовити, розвідка по усіх фронтах).

Дохід, що отримується власником житла - орендодавцем, згідно Закону про НДФЛвважається пасивним доходом і оподатковується по ставці 15 %. На сьогодні мало хто з учасників ринку житла реєструє договори оренди у нотаріуса, оскільки саме на останніх покладається обов'язок надавати відповідну інформацію в органи податкової служби, а у разі її непредставлення настає відповідальність вже самого нотаріуса. При цьому, нагадаємо, сама сплата податку повинна здійснюватися щокварталу: впродовж 40 календарних днів, що йдуть за останнім днем звітного кварталу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини