Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На українських ринках активізуються перевірки

1 лютого 2010, 13:25
1637
0
Реклама

Розпорядженням Кабінету Міністрів № 151-р ряду контролюючих органів були дані директиви відносно проведення перевірок на українських продовольчих, непродовольчих і змішаних ринках.

Так, органам пожежного нагляду, санэпидемслужбы, ветеринарної медицини, служби по карантину рослин і органам внутрішніх справ сказано здійснювати перевірки (в порядку держнагляду) виключно тих суб'єктів господарювання, які здійснюють організацію і забезпечення торгівлі на продовольчих, непродовольчих і змішаних ринках. А Державній податковій адміністрації, у свою чергу, доручили забезпечити проведення планових перевірок фізосіб-підприємців шляхом запрошення їх в податкові органи по місцю реєстрації за допомогою відправки письмового повідомлення.

Не обійшли стороною і проведення позапланових контрольно-перевірочних заходів. Так, органам податкової служби доручили провести позапланові перевірки приватних підприємців в розрізі ув'язнених ними договорів оренди і суборенди торгових місць, реєстр яких ведеться згідно постанові Кабміну № 868 "Деяких питань організації діяльності продовольчих, непродовольчих і змішаних ринків". Згідно з документом, якщо підприємець сплатив ринковий збір за 30 і більше днів на одному ринку, то адміністрація ринку за заявою такого "приватника" зобов'язана укласти з ним договір оренди торгового місця. Таким чином, слідує вивід, що у підприємців, що уклали письмові договори з адміністрацією ринків, набагато більше шансів потрапити під приціл контролюючих органів, ніж у тих, які ведуть діяльність без договору.

Ще однією новиною для підприємців може стати те, що ним рекомендуватимуть укладати нові договори на страхування що реалізовується ними на ринках продукції. Хоча в якому саме порядку - примусово-добровільному або все-таки в добровільному даватимуться такі рекомендації - остаточно неясно.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини