Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін зробив перший крок назустріч будівництву кільцевої дороги навколо Києва

1 лютого 2010, 12:49
1003
0
Реклама

Кабмін пропонує прийняти окремий закон, який би врегулював особливості проектування, будівництва і експлуатації великої кільцевої автомобільної дороги навколо Києва, здійснивши таким чином перший серйозний крок на шляху до будівництва об'їзної дороги для вантажного і транзитного транспорту. Відповідна ініціатива відображена в проекті закону, зареєстрованому у ВР під номером 6021.

Проектом закону "Про особливості проектування, будівництва і експлуатації великої кільцевої автомобільної дороги навкруги м. Києва" встановлюються особливості проектування і будівництва вищезгаданої дороги і придорожньої інфраструктури. Згідно з документом генеральний напрям проходження кільцевої дороги і зміни до нього встановлюватиме Кабмін. Будівництво об'єктів інфраструктури здійснюватиметься згідно з генеральним планом будівництва (передбачені нормативи розміщення рекламних щитів і об'єктів будівництва). Для усіх підприємств, організацій і установ, що видають відповідні дозволи на будівництво, встановлений загальний термін видачі документів дозвільного характеру - 10 днів.

Як вказано в пояснювальній до проекту записці, будівництво великої кільцевої автомобільної дороги дозволить з'єднати три міжнародні транспортні коридори, чотири національних дороги, що, у свою чергу, забезпечить розвантаження Києва від транзитного транспорту. Оскільки ця траса матиме статус об'єкту загальнодержавного значення, то викуп земельних ділянок у власників здійснюватиметься на основі Закону "Про відчуження земельних ділянок, інших розміщених на них об'єктів нерухомого майна, що знаходяться в приватній власності, для громадських потреб або за мотивами громадської необхідності".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини