Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ввести візовий режим з країнами, що відмовилися співпрацювати з Україною, пропонує парламент

29 січня 2010, 12:10
631
0
Реклама

Зобов'язати уряд провести переговори з низкою країн про відміну візового режиму з Україною пропонує група народних депутатів на чолі з Григорієм Смитюхом (фракція ПР) і Олегом Зарубинским (фракція Блок Литвина). Мета проекту закону, зареєстрованого у ВР під номером 6012- відмінити візовий режим для України з рядом держав і ввести його для тих країн, які відмовилися співпрацювати з Україною в цьому питанні.

Документом пропонується ввести симетричний візовий режим як з державами - членами ЄС, так і з Японією, Швейцарією, Ліхтенштейном, Канадою, Андоррою, Ватиканом, Ісландією, Монако, Норвегією, Сан-Маріно і США. У випадку якщо ці країни не укладуть відповідні міжнародні договори про безвізовий режим з Україною, громадяни цих країн будуть зобов'язані отримувати українську візу. Більше того, їх зобов'яжуть при перетині українського кордону пред'являти страховий поліс і інші документи, які вимагає їх країна від українських громадян при перетині кордону. Окрім цього, проектом документу також планується встановити для іноземців 90-денний термін тимчасового перебування. Тим, хто в'їхав в Україну під час дії безвізового режиму, для того, щоб залишитися на цей термін, необхідно буде отримати міграційну картку.

Раніше ввести загальний візовий режим з Україною для усіх країн світу, які не спромоглися спростити для нашої країни візовий режим, запропонували народні депутати Нестор Шуфрич і Олена Лукаш, подавши на розгляд парламенту законопроект № 5186. Свої вимоги парламентарі обгрунтували тим, що після підписання відповідних указів Президента для багатьох країн був скасований візовий режим з Україною, а ці країни, у свою чергу, не зробили того ж для України. Детальніше про це - в матеріалі ЛІГА :ЗАКОН "Парламент наполягає на введенні рівних умов в'їзду для громадян України в усі країни світу ".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини