Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держкомстат затвердив правила обліку особистих селянських господарств

29 січня 2010, 11:05
807
1
Реклама

Починаючи із завтрашнього дня набувають чинності нові правила обліку особистих селянських господарств місцевими радами (сільськими, селищними і міськими). Про це йде мова в затвердженому Держкомстатом наказі № 409що встановлює порядок організації збору первинних даних про особисті селянські господарства (далі - ЛКХ).

Згідно з документом, облік ЛКХ вестиметься у вигляді так званого побудинкового обліку і фіксуватиметься в спеціальних формах документації :

- форма № 1 "Побудинкова книга № __ на 2006 - 2010 роки";

- форма № 4 "Список домоволодіння, хазяї якого не проживають постійно на території ради" (заповнюватиметься на основі щорічних масових обходів домогосподарств і опитувань населення, цих книг реєстрації актів цивільного стану, земельно-кадастрової документації і усних повідомлень громадян);

- форма № 5 "Список осіб, яким надані земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства" (заповнюється при необхідності за рішенням органів місцевого самоврядування про надання громадянам землі з цільовим призначенням "для ведення особистого селянського господарства" на основі земельно-кадастрової документації і усних повідомлень громадян).

Впродовж року місцеві ради повинні систематично вносити записи про усі зміни, що відбуваються в ЛКХ : змінах відносно членства, змінах в складі і розмірах площ земельної ділянки/ділянок, їх оренда і тому подібне, з вказівкою дати і причини змін і при необхідності з посиланням на підтверджувальні документи.

На перший погляд, такі зміни здаються досить-таки незначними, проте суть їх може виявитися набагато глибше. Зокрема, згідно Закону України "Про внесення змін до деяких законів України відносно зменшення впливу світової фінансової кризи на сферу зайнятості населення" (прийнятий у рамках антикризових заходів)який вніс зміни в ст. 8 Закону України "Про зайнятість населення"члени особистих селянських господарств (ЛКХ) взагалі не мають права на отримання допомоги по безробіттю. Детальніше про цей см "Проблема зайнятості : є правда, є брехня і є статистика".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини