Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджена процедура видачі міжнародних ветеринарних сертифікатів для експорту м'яса птиці

26 січня 2010, 12:10
370
0
Реклама

Госкомветмедицины затвердив Порядок видачі міжнародних ветеринарних сертифікатів для експорту м'яса птиці в країни ЄС. Відповідний наказ від 17.12.2009 № 535 вже зареєстрований в Міністерстві юстиції.

Як уточнюється в заяві прес-служби Комітетудокумент визначає єдині вимоги відносно видачі ветеринарних документів на вивезення м'яса птиці в країни ЄС, зокрема, видача міжнародних ветеринарних сертифікатів здійснюватиметься офіційними лікарями ветеринарної медицини операторам потужності (об'єкту), які отримали експлуатаційний дозвіл. Експортні сертифікати видаються згідно з вимогами країни-імпортера після звернення заявника або уповноваженого ним особи.

Дія нових правил поширюється на усіх операторів потужностей, які мають експлуатаційний дозвіл, виданий відповідно до постановою КМУ від 12.05.2007 № 712 "Про затвердження Порядку видачі експлуатаційного дозволу для потужностей (об'єктів) по виробництву, переробці або реалізації харчових продуктів"і мають намір здійснювати експорт м'яса птиці в країни ЄС, а також внесені в реєстр потужностей (об'єктів) і їх операторів. Основою для видачі сертифікату є безпосередній огляд м'яса птиці і експертні укладення держлабораторій ветеринарної медицини. Відбір зразків м'яса, що експортується в ЄС, проводиться офіційними лікарями ветеринарної медицини при обов'язковій присутності власника.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини