Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Додаткові підстави для продажу земельної ділянки без земельного аукціону пропонує ФДМУ

25 січня 2010, 13:38
318
0
Реклама

ФДМУ має намір встановити додаткові підстави для продажу земельної ділянки поза земельним аукціоном. Про це, зокрема, йде мова в проекті закону "Про внесення змін до ст. 134 Земельні кодекси України".

Проектом документу пропонується дозволити продавати земельні ділянки, що знаходяться в державній або комунальній власності, або право на них у разі впровадження затвердженого інвестиційного проекту на землях з/х призначення, у тому числі і для розширення площ з/х угідь. Таке ж правило продажу згідно з документом поширюватиметься і на інвестиційні проекти, спрямовані на енергозбереження і енергоефективність шляхом виробництва альтернативних джерел енергії і вторинних енергетичних ресурсів.

До речі, уточнити статус земельних ділянок садових товариств і дачних кооперативів раніше запропонував Володимир Литвин (лідер однойменної парламентської фракції). На думку парламентаря, такі ділянки повинні передаватися за проектом без проведення земельних торгів. Детальніше про це - в матеріалі ЛІГА :ЗАКОН "Спікер запропонував проект передачі загальної землі товариств у власність ".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини