Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент затвердив новий порядок складення присяги судді

Реклама

Володимир Зеленський затвердив Порядок складення присяги судді особою, призначеною на посаду судді.

Відповідний Указ № 88/2021 від 4 березня 2021 року набере чинності з дня опублікування.

Згідно з Указом особа, призначена на посаду судді, складає присягу судді в присутності Президента під час урочистої церемонії, що проводиться у приміщенні, де встановлено Державний Герб і Державний Прапор України.

На урочисту церемонію складення присяги судді особою, призначеною на посаду судді, запрошуються:

- Голова Верховного Суду,

- Голова Ради суддів України,

- Голова Вищої ради правосуддя,

- Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Урочиста церемонія складення присяги судді розпочинається виконанням Державного Гімну України.

Присягу судді, текст якої визначено Законом «Про судоустрій і статус суддів», зачитує особа, призначена на посаду судді, а в разі складення присяги судді кількома особами, призначеними на посаду судді, - найстарша з них за віком особа.

Текст присяги підписує суддя із зазначенням дати її складення.

Після складення присяги судді Президент або за його дорученням інша особа вручає судді посвідчення.

Відповідно з дня набрання чинності Указом № 88/2021 втратять чинність укази від 6 квітня 2011 року № 380 «Про Порядок складення присяги судді особою, вперше призначеною на посаду професійного судді» та від 2 серпня 2013 року № 417 «Про внесення зміни до пункту 2 Порядку складення присяги судді особою, вперше призначеною на посаду професійного судді».

Спрогнозуйте результат рішення суду з Verdictum PRO. VERDICTUM PRO за допомогою штучного інтелекту проаналізує ваш позов та покаже шанси на успіх у судовому засіданні в першій інстанції, а також відобразить шанси на перемогу в апеляційній та касаційній інстанціях. Таким чином, тепер ви зможете розрахувати вірогідність перемоги вашого клієнта на будь-якому етапі розгляду справи в суді. Детальніше за посиланням.

Адвокати - члени НААУ отримали ексклюзивний цифровий продукт. LIGA360: АДВОКАТ НААУ - це доступ до кабінету і подій ВША НААУ, новини й експертна аналітика, повна база законодавства й судових рішень, інструменти для просування адвокатських послуг та подання звітності. Замовте доступ до системи прямо зараз. Якщо ви чинний член НААУ, скористайтеся вільним тестовим доступом до 15 березня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини