Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для участі в доборі кандидати в судді не подаватимуть копію трудової книжки: проект

Реклама

Сьогодні, 4 березня, народні депутати прийняли в першому читанні за основу урядовий законопроект № 3624 "Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" у зв'язку із запровадженням обліку трудової діяльності працівника в електронній формі".

Усі законопроекти з пояснювальними записками до них можна знайти в модулі "Законопроекти" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтесь у зручності подання інформації, замовивши тестовий доступ.

Метою проекту є приведення у відповідність переліку документів, що подають кандидати на посаду судді та кандидати на посаду члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, у зв'язку із запровадженням обліку трудової діяльності працівника в електронній формі.

Законопроектом пропонується внести зміни до Закону «Про судоустрій і статус суддів», виключивши копію трудової книжки з переліку документів, що подають кандидати на посаду судді та кандидати на посаду члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Відповідно до пропонованих змін разом з іншими необхідними документами для участі у доборі кандидат на посаду судді має подати копію послужного списку (за наявності) або відомості про трудову діяльність з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування кандидата на посаду судді.

Передбачено, що в разі прийняття закон набере чинності одночасно з набранням чинності Законом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі».

Нагадаємо, 5 лютого 2021 року депутати прийняли Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі" (законопроект № 3623), яким запроваджено електронні трудові книжки і можливість автоматичного призначення пенсії (детальніше).

Спрогнозуйте результат рішення суду з Verdictum PRO. VERDICTUM PRO за допомогою штучного інтелекту проаналізує ваш позов та покаже шанси на успіх у судовому засіданні в першій інстанції, а також відобразить шанси на перемогу в апеляційній та касаційній інстанціях. Таким чином, тепер ви зможете розрахувати вірогідність перемоги вашого клієнта на будь-якому етапі розгляду справи в суді. Детальніше за посиланням.

Не пропустіть жодної важливої події з адвокатської сфери. Рішення LIGA360: АДВОКАТ НААУ надає доступ до подій ВША НААУ, практичних кейсів, експертної аналітики, сигналізує про зміни в законодавстві й судових рішеннях. Замовте доступ до системи просто зараз і заручіться потужною інформаційною підтримкою НААУ та ЛІГА:ЗАКОН. Якщо ви чинний член НААУ, скористайтеся вільним тестовим доступом до 15 березня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини