Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВС залишив без руху позов, яким удруге оскаржено Указ Президента про відсторонення від посади судді КСУ

Реклама

КАС ВС залишив без руху позов, яким удруге оскаржено Указ Президента України від 29 грудня 2020 року № 607/2020 «Про відсторонення від посади судді Конституційного Суду України» з моменту його прийняття. Про це повідомила прес-служба ВС.

В ухвалі у справі №  9901/43/21 йдеться про те, що для звернення до суду у справах щодо прийняття громадян на публічну службу, її проходження, звільнення з публічної служби встановлюється місячний строк, який є спеціальним для такої категорії справ (ч. 5 ст. 122 КАС).

Зазначається, що позивач звернувся до суду 26 лютого 2021 року, проте строк оскарження Указу закінчився 29 січня 2021 року.

ВС вказав, що позовну заяву подано з пропуском строку та залишив її без руху, надавши позивачеві десятиденний строк із дня вручення копії цієї ухвали для усунення недоліків позовної заяви шляхом надання до суду заяви про поновлення строку оскарження та доказів поважності причин його пропуску.

Читайте також:

До ВС подали другий позов про оскарження Указу Президента щодо відсторонення від посади судді КСУ

Указ Президента про відсторонення від посади судді КСУ оскаржено до Верховного Суду

Верховний Суд відмовив у відкритті провадження у справі щодо відсторонення від посади судді КСУ

ОАСК відмовив у забезпеченні позову Олександру Тупицькому

Спрогнозуйте результат рішення суду з Verdictum PRO. ЛІГА:ЗАКОН презентує першу систему аналізу судових рішень із передбаченням вірогідності перемоги в суді за допомогою штучного інтелекту. Функціонал прогнозування на підставі аналізу тексту позовної заяви створено для попередньої оцінки ризиків та економії часу адвоката протягом підготовки до судових засідань. Детальніше за посиланням

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини