Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фізособа-іноземець, який постійно проживає в Україні, не може здавати нерухомість в оренду самостійно

Реклама

Фізична особа - іноземець, який має постійне місце проживання в Україні, не може здавати нерухоме майно в оренду самостійно.

Відповідні роз'яснення надали в Центрально-Західному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції (м. Хмельницький).

Незалежно від того, що фізична особа - нерезидент має постійне місце проживання в Україні, здавання в оренду нерухомого майна здійснюється відповідно до вимог пп. 170.1.3 п. 170.1 ст. 170 Податкового кодексу, тобто через фізичну особу - підприємця або юридичну особу - резидента (уповноважених осіб), що виконують представницькі функції такого нерезидента на підставі письмового договору та виступають його податковим агентом стосовно таких доходів.

Відповідно до пп. 170.1.3 п. 170.1 ст. 170 розд. IV ПКУ нерухомість, що належить фізичній особі - нерезиденту, надається в оренду виключно через фізичну особу - підприємця або юридичну особу - резидента (уповноважених осіб), що виконують представницькі функції такого нерезидента на підставі письмового договору та виступають його податковим агентом стосовно таких доходів.

Нерезидент, який порушує норми цього пункту, вважається таким, що ухиляється від сплати податку.

Відповіді експертів юридичного ринку на найгарячіші питання юристів щодо кризових ситуацій доступні на сторінках видання "ЮРИСТ&ЗАКОН". Тільки практичні матеріали, що допоможуть попередити і запобігти багатьом кризовим ситуаціям, а не тільки діяти по факту процесів, що вже трапилися. Отримайте демо-номер за посиланням, об'єктивно оцінюйте будь-яку ситуацію та приймайте тверді та зважені рішення вже сьогодні.

Читайте також:

Договір купівлі-продажу нерухомості: яким вимогам має відповідати

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини