Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підприємства по переробці вугілля і будівництву шахт можуть зобов'язати виділяти працівникам соціальне вугілля

25 січня 2010, 09:40
440
0
Реклама

Права і соціальні гарантії, передбачені Гірським законом Українинезабаром поширюватимуться не лише на працівників підприємств по видобутку вугілля і углестроительных підприємств, але і на працівників підприємств по переробці вугілля і будівництву шахт. Для реалізації цього парламенту необхідно прийняти проект закону № 5545запропонований народним депутатом Євгенієм Волынцом (фракція КПУ).

Зокрема, документом пропонується зобов'язати підприємства по переробці вугілля і будівництву шахт безоплатно видавати своїм працівникам і колишнім працівникам вугілля в якості допомоги. Під цю категорію осіб, згідно з документом, підпадатимуть сім'ї пенсіонерів, інвалідів, померлих від загального захворювання і сім'ї, одержуючі посібники у зв'язку з втратою годувальника.

Як відзначається в пояснювальній до проекту записці, у разі прийняття цього проекту закону в Держбюджеті України необхідно буде передбачити додатково 56 999 тис. гривен для реалізації його положень. Повний перелік осіб, яким названі підприємства на сьогодні зобов'язані надавати вищезгадану допомогу, вказаний в ст. 43 Гірські закони України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини