Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент підписав Закон про вичерпний перелік доходів, за затримку яких проводиться компенсація

Реклама

Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про компенсацію громадянам втрати частини доходів у зв'язку з порушенням строків їх виплати» № 1214-ІХ (урядовий законопроект № 3817), який Верховна Рада ухвалила 4 лютого. Відповідне повідомлення з'явилось на сайті Президента.

Законом встановлено вичерпний перелік видів грошових доходів, за порушення строків виплати яких громадянам нараховується компенсація:

- пенсії або щомісячне довічне грошове утримання (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, пенсії за особливі заслуги перед Україною та інших доплат до пенсії, встановлених законодавством);

- соціальні виплати;

- стипендії;

- заробітна плата (грошове забезпечення);

- сума індексації грошових доходів громадян;

- суми відшкодування шкоди, заподіяної фізичній особі каліцтвом або іншим ушкодженням здоров'я;

- суми, що виплачуються особам, які мають право на відшкодування шкоди у разі втрати годувальника.

Також актуалізовано перелік фондів загальнодержавного обов'язкового соціального страхування України, кошти яких використовуються для виплати компенсації.

Відповідні зміни внесено до Закону «Про компенсацію громадянам втрати частини доходів у зв'язку з порушенням строків їх виплати».

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні, отримуйте в системах ЛІГА:ЗАКОН.

Тримайте руку на пульсі актуальної правової картини дня з усіма нововведеннями, використовуйте добірку ситуацій для оперативного реагування на будь-які зміни та майте доступ до повної бази нормативних документів на будь-яку дату, зокрема і тих, що регулюють роботу компаній в умовах коронакризи, карантинів, надзвичайних станів.

Спробуйте тестовий доступ до систем ЛІГА:ЗАКОН за посиланням, об'єктивно оцінюйте будь-яку ситуацію та приймайте тверді та зважені рішення вже сьогодні.

Читайте також:

Обмеження працівників бюджетних установ щодо вибору банку: суд прийняв рішення

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини