Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У суді оскаржують запровадження Мін’юстом платних послуг у СІЗО

Реклама

Канцелярія Окружного адміністративного суду міста Києва зареєструвала позов Уповноваженого ВР з прав людини до Міністерства юстиції.

Про це повідомила прес-служба ОАСК.

Позивач просить суд визнати протиправним наказ Мін'юсту, яким було запроваджено експериментальний проект з надання платних послуг у слідчих ізоляторах.

Зокрема, йдеться про оскарження наказу Міністерства юстиції від 6 травня 2020 року «Про затвердження Порядку проведення експериментального проекту щодо платної послуги з надання поліпшених побутових умов та харчування особам, узятим під варту, в слідчих ізоляторах Державної кримінально-виконавчої служби України» (зі змінами, внесеними 20 та 27 липня 2020 року).

Серед інших вимог позову - зобов'язати відповідача виключити з Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів України вказаний наказ.

На думку позивача, отримання запроваджених Мін'юстом поліпшених умов виключно на платній основі є дискримінацією за майновим станом і суперечить чинному національному та міжнародному законодавству.

Наразі суд вирішує питання відкриття провадження в адміністративній справі.

Для побудови виграшної стратегії захисту клієнта в суді існують сучасні діджитал-сервіси, які допомагають полегшити роботу адвоката. Аналітична система аналізу судових рішень Verdictum надає доступ до 85 млн судових рішень та допомагає оперативно вивчити позицію конкретного судді та колег у схожих справах. Окрім цього, система надає доступ до розкладу судових засідань і завантаженості суддів. Отримайте доступ до Verdictum.

Розвивайте персональний бренд з Liga:BOOK. Цей сервіс створить сайт-візитівку без додаткових ресурсів, відкриє доступ до іміджевих публікацій на ЮРЛІЗІ, національного рейтингу юристів. А ще не потрібно витрачати кошти на просування, адже у вас уже є зацікавлена аудиторія: це мільйон читачів, які заходять на ЮРЛІГУ щомісяця. Дізнайтеся про всі інструменти просування у Liga:BOOK прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини