Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Провайдерів знову спробують змусити закривати піратські сайти

30 травня 2014, 09:30
141
0
Реклама

Представникам української музичної індустрії не подобається рівень онлайн-піратства в Україні. На думку музикантів і продюсерів, в країні було б більше музичних колективів, якби користувачі купували альбоми, а не викачували музику безкоштовно на файлообменниках і торентах. Тому Коаліція виконавців і продюсерів України збирається звертатися до Міністра економіки Павла Шеремете, щоб створити робочий гурт і разом з держслужбою інтелектуальної власності написати закон про захист авторських прав в Інтернеті.

Основною метою закону буде відповідальність провайдерів за розміщений в онлайні контент. У законі повинні з'явитися норми, по яких правовласник може зв'язатися з провайдером з вимогою блокувати доступ до контенту, захищеного авторським правом. Якщо правовласник підтверджує свої права, провайдер повинен буде закрити доступ до піратського контенту.

Тексту проекту ще немає, але його збираються писати на основі законопроекту № 6523. У нім йшлося про те, що по заявці правовласника провайдер зв'язку буде зобов'язаний без рішення суду відключити від Інтернету або відмовити в хостингу сайту, який порушує авторські права. Провайдери виступали різко проти цього закону, в ИнАУ заявляли, що такий закон несе небезпеку інформаційному середовищу України, і наділяє провайдерів функціями міліції.

Держслужба інтелектуальної власності вже не раз розробляла і виносила на обговорення проекти законів, по яких сайти-порушники можна блокувати.

Джерело: Ain.ua

Читайте також:
Законопроект № 6523 захищає права не авторів, а правовласників
Зміна законодавства про авторське право зашкодить і авторам, і споживачам
)Інтернет-партія має намір заблокувати ухвалення законопроекту про боротьбу з онлайн-піратством

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини