Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Процедуру видачі ліцензій на будівництво планують спростити

21 січня 2010, 13:33
1111
0
Реклама

Уряд має намір затвердити новий Порядок ліцензування певних видів господарської діяльності у будівництві, пов'язаної із створенням об'єктів архітектури, що значно спрощує видачу ліцензій на будівництво. Що відповідає проект постанови Кабміну був обнародуваний на офіційному сайті Держкомпідприємництва.

Зокрема, із списку документів, необхідних для отримання ліцензії на будівництво, буде вилучено укладення установи, організації, уповноважених органом ліцензування на проведення експертизи (проходження такої експертизи і отримання позитивного укладення про здатність забудовника здійснювати заявлений перелік робіт не гарантувало видачу ліцензії). Також проектом пропонується ликвидировать постійно діючий консультативно-дорадчий органдіючий при Державній архітектурно-будівельній інспекції (далі - Інспекція). Його повноваження виконуватиме Інспекція. Крім того, проектом пропонується об'єднати повноваження ліцензійної комісії і органу ліцензування з метою прискорення ухвалення рішень про видачу ліцензій. Контролювати дотримання забудовниками ліцензійних умов пропонується за рахунок встановлення жорсткіших вимог до документу, яким оформляється додаток до ліцензії (іншими словами, в додатку будуть вказані усі істотні моменти ліцензійних умов).

До речі, раніше уряд ствердив Порядок видачі дозволу на виконання будівельних робітяким розширений перелік документів, необхідних для отримання дозволу на виконання будівельних робіт. Детальніше про це - в матеріалі ЛІГА :ЗАКОН "Визначений новий порядок видачі дозволу на будівництво".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини