Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Загария пообіцяв вжити заходи відносно незаконного обшуку адвоката

15 листопада 2013, 11:47
147
2
Автор:
Реклама

13 листопада 2013 ЗМІ розповсюдили інформацію, що невідомі люди проникли в приміщення, яке орендує адвокат Ганна Миколаївна Колесник і проводили виїмку документів, не дотримуючи вимог чинного законодавства, зокрема, при здійсненні слідчих дій не були допущені представники ради адвокатів регіонуякі прибули на місце слідчої дії. За попередньою інформацією, наданою А. Колісник, в її офісі працювали представники СБУ і прокуратури. Адвокат зв'язує ці події зі своєю професійною діяльністю. Адже на даний момент вона бере участь в якості захисника у кримінальних справах відносно затриманих Лук'янівського СІЗО, де порушуються права останніх.

Нагадаємо, раніше НААУ звернулася до Генпрокурора з приводу незаконного обшуку у адвокатів.

Вища кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури неодноразово підкреслювала, що проведення відносно адвоката оперативно - розшукових заходів або слідчих дій може проводитися тільки з дозволу суду і здійснюватися на підставі судового рішення, прийнятого по клопотанню Генерального прокурора України, його заступників, прокурора Автономної Республіки Крим, області міста Києва і міста Севастополя.

Також ВКДКА неодноразово звертала увагу на те, що згідно ч.2 ст.23 Закону України "Про адвокатуру і адвокатську діяльність" під час обшуку або огляду житла, іншого володіння адвоката, приміщень, де він здійснює адвокатську діяльність, тимчасового доступу до речей і документів адвоката має бути присутнім представник ради адвокатів регіону. Виконання вказаних вимог є обов'язковим для дотримання гарантій збереження адвокатської таємниці.

Голова ВКДКА Валентин Загариякоментував події, пов'язані з адвокатом А. Колісник відмітив : "Сталося ще одно грубе порушення професійних прав адвоката. Органи адвокатського самоврядування, зокрема Вища кваліфікаційно - дисциплінарна комісія адвокатури, не залишать без уваги цей випадок. Будуть застосовані усі передбачені законодавством заходи реагування для захисту прав адвоката".

За інформацією ВКДКА.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини