Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд зайнявся реформуванням системи державної допомоги підприємствам

Реклама

Кабмін ствердив Концепцію реформування системи державної допомоги суб'єктам господарювання. Її метою визначено підвищення прозорості функціонування і мінімізації негативного впливу державної допомоги на конкуренцію і міжнародну торгівлю, а також адаптацію законодавства України до законодавства ЄС.

Реформування системи державної допомоги підприємствам полягатиме в наступному:

- впровадження проведення моніторингу державній допомозі;

- складання і ведення реєстру відомостей про постачальників і одержувачів державній допомозі, її видах і об'ємах;

- складання карти регіонального розподілу державній допомозі для забезпечення збалансованого розвитку регіонів і щорічного звіту про надання держдопомоги.

Для цього спочатку буде пілотний проект по моніторингу, потім моніторинг впровадять на постійній основі, а потім будуть складені реєстри, карти регіонального розвитку і звіти.

Необхідність реформування системи державної допомоги підприємствам викликана відсутністю контролю за її впливом на конкуренцію і міжнародну торгівлю і недостатньо прозорим механізмом її надання. З одного боку, надання такої допомоги створює сприятливі умови для здійснення окремими підприємствами госпдіяльності. Але з іншої - знижується їх мотивація до підвищення ефективності такої діяльності, порушується конкуренція, виникають торгові конфлікти і неефективне використання ресурсів. Тому така система потребує істотного реформування, спрямованого на зниження її негативних чинників.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини