Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перехід платіжної системи на новий стандарт: в Нацбанку роз'яснили деталі

Реклама

У 2021 році регулятор планує активно працювати над переходом банків на міжнародний стандарт ISO20022. Відповідне повідомлення з'явилось на сайті Нацбанку.

"Перехід на міжнародний стандарт ISO20022 забезпечить подальшу автоматизацію платіжних транзакцій на якісно новому рівні. Він надасть банкам та бізнесу нові можливості,  здешевить транзакції, підвищить гарантованість їхньої доставки та безпеку", - прокоментував заступник Голови Національного банку Олексій Шабан.

Як відбуватиметься імплементація стандарту ISO20022 в Україні?

У першому кварталі 2021 року запланований запуск тестового стенду СЕП нового покоління, відповідно перші формати кредитового переказу на базі ISO20022 стануть доступними для початку практичного відпрацювання і реалізації.

У другому кварталі 2021 року мають бути опубліковані всі версії специфікацій повідомлень та технічної документації, що реалізовуватимуться у промисловому режимі модернізованої СЕП. 

Упродовж 2021 року спільно з учасниками банківського ринку Національний банк відпрацьовуватиме всі аспекти роботи модернізованої СЕП та визначатиметься щодо термінів остаточного впровадження та міграції на нову інфраструктуру. Фінальна дата переходу платіжної інфраструктури на стандарт ISO20022 буде встановлена лише після аналізу результатів тестування з банками, з урахуванням необхідних доопрацювань та готовності банків до цієї події. Водночас відповідно до практики інших країн світу перехід на новий стандарт платежів буде одномоментним, що вимагатиме особливої відповідальності від усіх учасників процесу.

Перевірка реєстраційних змін компаній 24/7 можлива навіть у період карантину. Тримайте у безпеці свій бізнес разом із системою перевірки та моніторингу бізнес-партнерів CONTR AGENT. Система забезпечує автоматичний моніторинг понад 6,5 млн компаній та ФОП України, оновлення всіх реєстраційних змін компанії та миттєве сповіщення про них. Скористайтеся перевагами тестового доступу системи зараз.

Читайте також:

Банкам і небанківським фінустановам надали більше часу для автоматизації процесів у сфері фінмоніторингу

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини