Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 1 січня 2021 року змінено розміри адмінзбору за проведення реєстраційних дій щодо юросіб, ФОП та ГФ

Реклама

З 1 січня 2021 року змінено розміри адміністративного збору за проведення реєстраційних дій щодо юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, на 2021 рік.

Зміни відбулись на підставі зміни розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, який з 1 січня 2021 року становить 2270 грн. (ст. 7 Закону «Про Державний бюджет України на 2021 рік»).

Про це повідомили в Південно-Східному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції (м. Дніпро).

В Управлінні нагадали, що адміністративний збір і плата за надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань справляються у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленому законом на 1 січня календарного року, в якому подаються відповідні документи для проведення реєстраційної дії або запит про надання відомостей з Єдиного державного реєстру, та округлюються до найближчих 10 гривень.

Стаття 36 Закону «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» встановлює адміністративний збір у таких розмірах:

Вид реєстраційної дії або надання інформації

Розмір адміністративного збору (АЗ) та плата за надання відомостей у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленому законом на 1 січня 2021 року

Округлена сума, грн.

Плата за виправлення помилки, допущеної з вини заявника (30 % від встановленого АЗ)

округлена сума, грн.

Розмір плати, у випадку подання документів в електронній формі (75 % від встановленого АЗ)

округлена сума, грн.

за державну реєстрацію політичної партії

140 прожиткових мінімумів для працездатних осіб

317800,00

95340,00

238350,00

за державну реєстрацію відокремленого підрозділу іноземної неурядової організації, представництва, філії іноземної благодійної організації

0,28

640,00

190,00

480,00

за державну реєстрацію всеукраїнської творчої спілки

0,14

320,00

100,00

240,00

за державну реєстрацію територіального осередку всеукраїнської творчої спілки та регіональної (місцевої) творчої спілки

0,07

160,00

50,00

120,00

за державну реєстрацію символіки політичної партії, організації роботодавців, об'єднання організації роботодавців

0,06

140,00

40,00

110,00

за державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу (крім громадських об'єднань та благодійних організацій), що містяться в Єдиному державному реєстрі, крім внесення змін до інформації про здійснення зв'язку з юридичною особою

0,3

680,00

200,00

510,00

за державну реєстрацію змін до відомостей про громадське об'єднання чи благодійну організацію

0,1

230,00

70,00

170,00

за державну реєстрацію змін відомостей про прізвище, ім'я, по батькові або місцезнаходження фізичної особи - підприємця

0,1

230,00

70,00

170,00

за надання виписки для проставлення апостилю та витягу в паперовій формі

0,05

110,00

-

80,00

за надання документа в паперовій формі, що міститься в реєстраційній справі

0,07

160,00

-

120,00

Також відповідно до частини третьої статті 26 Закону державна реєстрація може проводитися у скорочені строки. Підстави, порядок та розмір плати за проведення державної реєстрації у скорочені строки встановлюються Кабінетом Міністрів.

Постанова Кабінету Міністрів «Про надання послуг у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань у скорочені строки» від 25 грудня 2015 року № 1133 (далі - Постанова) встановлює розмір плати за проведення державної реєстрації змін до відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі, у скорочені строки, зокрема:

1. За державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу (крім громадських об'єднань), що містяться в Єдиному державному реєстрі, крім внесення змін до інформації про здійснення зв'язку з юридичною особою у скорочені строки:

- протягом шести годин після надходження документів, поданих для державної реєстрації та проведення інших реєстраційних дій, - у подвійному розмірі адміністративного збору за відповідну реєстрацію (1360 грн.);

- протягом двох годин після надходження документів, поданих для державної реєстрації та проведення інших реєстраційних дій, - у п'ятикратному розмірі адміністративного збору за відповідну реєстрацію (3400 грн.);

2. За державну реєстрацію змін відомостей про прізвище, ім'я, по батькові або місцезнаходження фізичної особи - підприємця у скорочені строки:

- протягом шести годин після надходження документів, поданих для державної реєстрації та проведення інших реєстраційних дій, - у подвійному розмірі адміністративного збору за відповідну реєстрацію (460 грн.);

- протягом двох годин після надходження документів, поданих для державної реєстрації та проведення інших реєстраційних дій, - у п'ятикратному розмірі адміністративного збору за відповідну реєстрацію (1150 грн.).

Державна реєстрація у скорочені строки проводиться виключно за бажанням заявника у разі внесення ним додатково до адміністративного збору відповідної плати у розмірах, передбачених вище.

Плата за проведення державної реєстрації у скорочені строки повертається заявникові виключно у разі ненадання послуг з державної реєстрації у строки, передбачені Постановою, з вини суб'єкта державної реєстрації, нотаріуса.

Захистити своє майно від чорних реєстраторів вже зараз допоможе ефективний сервіс SMS-Маяк від "ЛІГА:ЗАКОН". Завдяки ньому можна відстежувати зміни статусу об'єкта нерухомості. Отримана інформація дасть змогу своєчасно звернутися до суду з позовною заявою про скасування вчинених реєстраційних дій, а також до правоохоронних органів із заявою про неправомірність таких дій. Ефективно уберегтися від рейдерів також допоможуть сервіси SMS-Маяк Земля та SMS-Маяк Іпотека від "ЛІГА:ЗАКОН", за допомогою яких можна оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості (через SMS-повідомлення, електронним листом або через повідомлення в кабінеті користувача).

Читайте також:

Видача нотаріусом дубліката документа: які особливості

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини