Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Постачання товарів від нерезидента резидентові: як бути з ПДВ?

19 січня 2010, 14:09
1259
0
Реклама

Особливості стягування ПДВ з нерезидентів, що здійснюють постачання товарів на митній території України (без їх ввезення), вирішила роз'яснити ДПАУ в одному зі своїх недавніх листів.

Як випливає з тексту наданого роз'яснення, іноземні суб'єкти, що здійснюють госпдіяльність в Україні і відкрили тут свої постійні представництва, також повинні ще і встати на податковий облік. Реєстрація платників ПДВ, як відомо, здійснюється строго згідно з вимогами Закону про ПДВ. Відповідно, усі операції з поставки товарів, основних засобів, які знаходяться на митній території України (без їх фактичного ввезення) від нерезидента резидентові є об'єктом обкладення ПДВ, а платником податків по цих операціях виступатиме представництво нерезидента.

При цьому, як особливо підкреслюють в ДПАУ, постійні представництва нерезидентівякі почали свою діяльність без постановки на податковий облік вважаються такими, що ухиляються від оподаткування, а отримані ними прибули - прихованими від оподаткування. Також неможливо відхилитися від реєстрації постійних представництв нерезидента. Згідно Положенню про порядок реєстрації і обліку постійних представництв нерезидентів в Україні в якості платників податку на прибутокповне або навіть часткове здійснення нерезидентом своєї госпдіяльності на території України без реєстрації постійного представництва забороняється: само початок такої діяльності вже вважається ухиленням від оподаткування, а отримані при цьому прибутки - прихованими від оподаткування.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини