Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Скасовано комісію при виплатах матеріальної допомоги під час посиленого карантину

Реклама

Нацбанк скасував плату за послуги у системі електронних платежів Національного банку (СЕП) під час здійснення операцій, пов'язаних із виплатою матеріальної допомоги від держави населенню та бізнесу внаслідок посиленого карантину. Відповідне повідомлення з'явилось на сайті НБУ.

Відповідні норми містить постанова НБУ від  22 грудня 2020 року № 165 "Про внесення змін до тарифів на послуги (операції), що надаються (здійснюються) Національним банком України в системі електронних платежів та у сфері розрахунково-касового обслуговування".

Читайте також: Арешт зарплатних рахунків: підстави накладення і порядок зняття

Візьміть участь у вебінарі на тему "Податкова оптимізація - бухгалтерські та юридичні рішення", детальніше тут.

Зазначається, що в грудні цього року Кабмін вирішив надати матеріальну допомогу громадянам, які можуть втратити доходи через посилення карантину у січні 2021 року (постанова № 1233).

"Виплата такої одноразової матеріальної допомоги здійснюватиметься із рахунку Пенсійного фонду України, відкритого в АТ "Ощадбанк". Цей банк перераховуватиме кошти на банківські рахунки громадян, які вони зазначили у заяві на отримання допомоги від держави", - йдеться в повідомленні.

Також безоплатними будуть і операції з повернення банками незарахованих сум коштів матеріальної допомоги через певні причини.

Про форми соціальної підтримки, які передбачені під час карантинних обмежень, читайте в матеріалі: Набули чинності закони щодо підтримки громадян і бізнесу в період дії карантинних заходів.

Кризові умови потребують від бізнесу посиленої уваги до законодавчих змін. Незамінним рішенням у портфелі кожного юриста є онлайн-система ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Почніть користування прямо зараз, щоб отримати доступ до найбільшої бази нормативно-правової та довідкової інформації зі зручним пошуком та конкретними алгоритмами дій у типових ситуаціях.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини