Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати пропонують заборонити рекламу на дорогах

Реклама

В Парламенті зареєстровано законопроект № 4534 "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо заборони розміщення реклами на автошляхах". Одним із ініціаторів законопроекту виступив перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук, йдеться в повідомленні на сайті ВР.

Читайте також: Кабмін змінив порядок держреєстрації транспортних засобів

Документом пропонується встановити заборону розташовувати засоби зовнішньої реклами на автомобільних дорогах, вулицях, залізничних переїздах, зокрема:

1) на пішохідних доріжках та алеях;

2) на велосипедних доріжках;

3) у межах смуги відведення автомобільних доріг загального користування та на відстані менш ніж 10 метрів від краю такої смуги;

4) у межах смуги відведення вулиць і доріг населених пунктів та на відстані менш ніж 5 метрів від краю такої смуги;

5) над проїзною частиною автомобільних доріг;

6) на відстані менш ніж 50 метрів від місця перехрещення дороги із залізничними коліями.

Руслан Стефанчук зазначив, що встановлені на автошляхах рекламоносії відвертають увагу водіїв та перешкоджають оцінці дорожньо-транспортної ситуації, що збільшує аварійність на автодорогах.

Якими будуть наступні рішення влади? Замовте тестовий доступ до екосистеми LIGA360, щоб стежити за прийняттям законів, що можуть вплинути на ваш бізнес. Ви можете замовити повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 за посиланням.

Вам також буде цікаво:

Верховний Суд роз'яснив, як правильно перетинати пішохідний перехід

Службове авто не підлягає обов'язковому технічному огляду

Суд може звернути стягнення і на незареєстроване майно боржника: ВС

Прошиті та пронумеровані копії документів можна завіряти на останньому аркуші: ВС

Зустрічайте нові можливості системи пошуку та аналізу контрагентів CONTRAGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Відтепер користувачам системи CONTRAGENT доступна можливість перегляду досьє Персон: керівників та бенефіціарів компаній. Також всім користувачам доступне відображення інформації щодо наявності компаній у Єдиному реєстрі боржників та Автоматизованій системі виконавчого провадження. Встигніть скористатися перевагами CONTRAGENT зі знижкою за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини