Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд затвердить Національний план вакцинування від COVID-19

Реклама

Уряд розробляє Національний план вакцинування від COVID-19, який планують затвердити вже найближчим часом.

Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час онлайн-розмови з провідними підприємцями на тему «Україна і світ 2021», що відбулася 17 грудня.

За словами Глави Уряду, у плані буде детально розписано, як і в якій черговості проводитиметься вакцинування.

«Ми очікуємо, що починаючи з лютого ми почнемо вакцинувати лікарів, і далі в березні запланований перший мільйон доз від COVAX. Далі помісячно ця кількість зростатиме», - зазначив Прем'єр-міністр.

У Національному плані також буде вказано, які категорії громадян мають отримати вакцину безкоштовно.

«Перш за все будуть провакциновані медики, військові та люди, які перебувають у групі ризику», - підкреслив Денис Шмигаль.

Як зауважив Глава Уряду, 4 мільйони людей отримають можливість вакцинуватися завдяки глобальній ініціативі COVAX. Згідно з домовленостями, Україна отримає 8 мільйонів доз вакцини.

«Це лише перша частина. Ми закладаємо гроші на придбання додаткових доз. У бюджеті створений спецфонд для закупівлі вакцин. Цей фонд буде наповнюватися і ми докуповуватимемо ту кількість вакцин, яку необхідно для вакцинування українців», - підкреслив Денис Шмигаль.

Прем'єр-міністр також зазначив, що ведуться перемовини щодо закупівлі додаткових доз вакцини на рівні керівництва держав, а на рівні компаній веде переговори Міністерство охорони здоров'я.

Снігопад знижок до Нового року продовжено! Обирайте комплексні рішення для юристів, адвокатів та партнерів юридичного бізнесу зі знижками до 60 %. Будьте в курсі змін НПА, у тому числі нових надходжень та законопроектів, судових рішень, розкладу судових засідань, контролюйте контрагентів та партнерів у режимі 24/7. Не пропустіть найвигідніші пропозиції для ефективного 2021 року. Замовляйте прямо зараз, до завершення акції залишились лічені дні.

Читайте також:

Кого першочергово вакцинуватимуть проти COVID-19 в Україні

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини