Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Україні заборонили ввезення овець і кіз з Нідерландів

18 січня 2010, 15:26
381
0
Реклама

Госкомветмедицины оголосив об введення в Україні заборони на ввезення овець і кіз з Нідерландів. Натомість були зроблені невеликі поступки у вигляді дозволу на імпорт свиней з Норвегії, Великобританії і Північної Ірландії.


Як інформує Державний комітет ветеринарної медицини, рішення про введення заборони було прийняте після повідомлення Міжнародного епізоотичного бюро про зафіксовані на території Нідерландів випадки захворювань овець Ку-лихоманкою. В той же час згода на ввезення з Норвегії, Великобританії і Північної Ірландії живих свиней, а також продукції з них обумовлено тим, що знову-таки згідно з офіційним повідомленням Міжнародного епізоотичного бюро ризик занесення з цих країн вірусу A/H1N1 (разом з тваринницькою продукцією) відсутній.

Що стосується інших вантажів, підконтрольних держслужбі ветеринарної медицини, то їх ввезення здійснюється в порядку, встановленому Ветеринарними вимогами до імпорту в Україну об'єктів державного ветеринарно-санітарного контролю і нагляду. Крім того, нагадаємо також, що з недавнього часу діють нові правилапо яких імпорт м'яса свинини і птаха більше не потребує отримання ліцензії. Було скасовано ліцензування імпорту в Україну свинини свіжіше, охолодженою і замороженою (код 0203 згідно УКТЗЕД)м'яса і харчових субпродуктів свійської птиці (коди 0105 і 0207)сала без пісних частин, свинячого жиру і жиру свійської птиці (товарна позиція 0209 00).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини