Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент може зобов'язати Кабмін спростити ліцензування підприємницької діяльності

18 січня 2010, 13:46
448
0
Реклама

Президент України Віктор Ющенко має намір зобов'язати Кабмін впровадити в Україні принципи Акту з питань малого бізнесу для Європи, ліцензування, що декларують спрощення, видачі дозволів скорочення часу на відкриття бізнесу. Що відповідає проект Указу Президента був обнародуваний на сайті Держкомпідприємництва.

Президент має намір впровадити в Україні принципи Акту з питань малого бізнесу для Європи. У зв'язку з цим Президент пропонує зобов'язати Кабмін підготувати і затвердити поетапний план заходів, спрямованих на : 1) введення в загальноосвітніх середніх учбових закладах програм підготовки фахівців робочих професій (передбачає видачу сертифікатів) і новою дисципліни "підприємництво"; 2) скорочення тривалості процедури банкрутства і відновлення платоспроможності боржника; 3) спрощення системи почину бізнесу, зменшення кількості ліцензій і договорів і спрощення процедури їх видачі. Окрім цього Президент має намір зобов'язати Кабмін створити державну кредитно-гарантійна установа і впровадити систему надання мікрокредитів під бізнес.

До речі, раніше полегшити роботу підприємців, понизивши вимоги до статутного капіталу і скасувавши ліцензування деяких видів госпдіяльності, запропонувала група народних депутатів на чолі з Наталією Королівською (фракція БЮТ) (законопроект № 5235). Зокрема, документом запропоновано скасувати ліцензування проектування, будівництва нових і реконструкції існуючих меліоративних систем; професійна діяльність у сфері надання соціальних послуг; у сфері розробки проектів і проведення робіт по консервації, реабілітації, музеєфікації і багато інших видів підприємницької діяльності. Детальніше про документ можна прочитати в матеріалі ЛІГА :ЗАКОН "Скасувати ліцензування і зменшити розмір статутного капіталу пропонують у ВР".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини