Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Генпрокуратура вимагає відміни постанови КМУ про "занижені" розміри соціальних виплат

18 січня 2010, 13:11
370
0
Реклама

Генпрокуратура винесла протест на постанова Кабміну № 1375прийняте у кінці грудня визнавши його незаконним і зажадавши відміни документу. Згідно з ним, з 1 січня 2010 року виплати щомісячного довічного грошового утримання, держдопомоги особам, що не мають права на пенсію, інвалідам, а також виплати пенсій до проведення їх чергового перерахунку встановлюються на рівні грудня 2009 року.

Проте, як аргументують свою позицію в Генпрокуратурі, посилаючись на Конституцію Українипенсії і інші види соціальної допомоги повинні складати суму не нижче за прожитковий мінімум. Разом з цим Закон "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" також передбачає мінімальний розмір пенсій за віком на рівні прожиткового показника, встановленого для громадян, що втратили працездатність; а сам перерахунок пенсій здійснюється з дня набуття чинності нового розміру прожиткового мінімуму.

Нагадаємо, згідно ст. 1 Закону України "Про встановлення прожиткового мінімуму і мінімальної заробітної плати"для осіб, що втратили працездатність, з 1 січня цього року розмір прожиткового мінімуму був збільшений з 573 до 695 гривен. Що під час прийняття цієї постанови Кабмін вирішив не враховуватиоскільки витрати держбюджету автоматично зростали б на дуже велику суму.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини