Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оформлення субсидії: у суді оскаржують надання згоди на обробку персональних даних

30 листопада 2020, 12:05
1115
0
Реклама

До Окружного адміністративного суду міста Києва звернувся з позовом житель міста Кропивницького. Позивач оскаржує одне з положень урядової постанови, яким передбачено надання згоди на обробку персональних даних при оформленні субсидії.

Про це повідомила прес-служба ОАСК.

Зокрема, серед вимог позову - визнати протиправним п. 46 постанови Кабінету Міністрів «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива». Зазначеним пунктом встановлено, що для подання заяви та декларації на отримання субсидії громадяни повинні надати згоду на обробку персональних даних про членів домогосподарства та членів сім'ї осіб із складу домогосподарства, доходи яких враховуються під час призначення субсидії, даних про доходи та майно.

Позивач вважає, що вимога надати згоду на обробку персональних даних є неправомірним втручанням в його особисте життя та позбавляє його права на отримання субсидії.

Наразі суд вирішує питання відкриття провадження в адміністративній справі.

Спрогнозуйте результат рішення суду з Verdictum PRO. ЛІГА:ЗАКОН презентує для вас першу систему аналізу судових рішень із функціоналом передбачення вірогідності перемоги у суді у всіх трьох інстанціях за допомогою штучного інтелекту. Функціонал прогнозування на підставі аналізу тексту позовної заяви створено для попередньої оцінки ризиків та економії часу адвоката під час підготовки до судових засідань. Сьогодні Verdictum PRO аналізує понад 80 млн документів.

Детальніше за посиланням

Читайте також:

Оскарження "карантину вихідного дня": в ОАСК зареєстровано 7 позовів

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини