Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зміни до ПДР: що врахувати водіям, пасажирам, велосипедистам та пішоходам

25 листопада 2020, 12:40
1496
0
Реклама

МВС на своїй сторінці у Facebook нагадало, що набули чинності зміни до Правил дорожнього руху, які стосуються водіїв, пасажирів, велосипедистів та пішоходів.

Раніше ми писали, що постановою від 11 листопада 2020 № 1105 Кабмін вніс зміни в Правила дорожнього руху. Нова редакція ПДР набула чинності з дня опублікування постанови № 1105, 17 листопада.

Для водіїв та пасажирів

Якщо раніше водії та пасажири таксі могли не пристібатися під час руху в населеному пункті, а інструктори з водіння і за його межами, то тепер всі вони повинні бути пристебнуті. Це правило зобов'язує водіїв таксі забезпечити наявність ременів безпеки як на передньому, так і на задньому сидінні і нагадувати пасажирам про необхідність їх використовувати.

Не пристібатися в населеному пункті дозволяється лише водіям і пасажирам з інвалідністю, якщо це фізіологічно неможливо, а також водіям і пасажирам оперативних та спеціальних транспортних засобів.

Також забороняється змінювати розміри, форму, позначення, колір і розміщення номерних знаків, наносити на них додаткові позначення або закривати їх, вони повинні бути чистими і достатньо освітленими.

Для велосипедистів

Велосипедистам дозволений рух смугою для маршрутних транспортних засобів.

Для пішоходів

Тепер пішоходи обов'язково мають використовувати світлоповертальні елементи у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості.

У темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються проїжджою частиною чи узбіччям, повинні використовувати світлоповертальні елементи (стрічку, наклейку, жилет тощо) або бути в одязі, який має світлоповертальні елементи. Це зазначено в п.4.4 ПДР України.

Детальніше про зміни, що були внесені в ПДР читайте тут.

Перевірити АЗС та СТО, послугами яких ви користуєтеся, на благонадійність можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Ви можете перевірити контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Вам також буде цікаво:

Верховний Суд роз'яснив, як правильно перетинати пішохідний перехід

Службове авто не підлягає обов'язковому технічному огляду

Суд може звернути стягнення і на незареєстроване майно боржника: ВС

Прошиті та пронумеровані копії документів можна завіряти на останньому аркуші: ВС

Сформувати безпрограшну позовну заяву? Зазирнути в майбутнє й наперед дізнатися рішення суду. Фантастика? Ні! Це нова реальність. ЛІГА:ЗАКОН презентувала Verdictum PRO - першу систему аналізу судових рішень із функціоналом передбачення вірогідності перемоги в суді за допомогою штучного інтелекту. Детальніше за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини