Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Конституційний Суд просять скасувати "карантин вихідного дня"

24 листопада 2020, 11:07
1910
0
Реклама

До Конституційного Суду України надійшло конституційне подання 48 нардепів щодо відповідності Конституції положень підпункту 17 пункту 10 (щодо планових заходів з госпіталізації), пункту 15 (щодо "карантину вихідного дня") постанови Кабміну № 641 зі змінами. Відповідне повідомлення з'явилось на сайті КСУ.

Автори подання вважають, що обмеження, встановлені пунктом 15 постанови № 641, порушують статтю 24 Основного Закону, а саме: рівність конституційних прав і свобод громадян, внаслідок заборони працювати одним громадянам, в той час як інші громадяни працюють.

Стосовно положень підпункту 17 пункту 10 постанови зазначається, що запровадження такого обмеження означає, що медична допомога надаватиметься не в усіх випадках, а лише невідкладних та термінових, тим самим затверджуючи всупереч (з порушенням) статті 49 Конституції, вибірковий підхід до надання медичної допомоги.

Читайте також:

Конституційний Суд відкрив провадження щодо можливості притягнення Президента до адмінвідповідальності

КСУ скасував відповідальність за недостовірне декларування: основні аспекти рішення.

КСУ відклав розгляд справ і питань через відсутність кворуму

Спрогнозуйте результат рішення суду з Verdictum PRO.

VERDICTUM PRO за допомогою штучного інтелекту проаналізує Ваш позов та покаже шанси на успіх у судовому засіданні в першій інстанції, а також відобразить шанси на перемогу в апеляційній та касаційній інстанціях. Таким чином, тепер Ви зможете розрахувати вірогідність перемоги Вашого клієнта на будь-якому етапі розгляду справи в суді.

Детальніше за посиланням

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини