Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держвиконавці мають підключитися до засобу додаткової ідентифікації до 29 червня 2021 року

Реклама

Для сприяння захисту прав власності та подолання рейдерства, впровадження надійної системи державної реєстрації Міністерство юстиції прийняло наказ від 3 червня 2020 року № 1846/5 «Про заходи щодо додаткової ідентифікації державних реєстраторів під час проведення реєстраційних дій у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно», зареєстрований у Міністерстві юстиції 10 червня 2020 року за № 505/34788. Наказом передбачено запровадження механізму ідентифікації користувача (державного реєстратора), що полягає у підтвердженні вчинення державним реєстратором реєстраційної дії за допомогою засобу додаткової ідентифікації з використанням одноразового паролю.

На виконання наказу Мін'юсту Департамент державної виконавчої служби розробив графік підключення державних виконавців до засобу додаткової ідентифікації з використанням одноразового паролю, згідно з яким підключення державних виконавців планується завершити у квітні 2021 року.

У Мін'юсті зауважили: в разі невиконання державними виконавцями вказаної вимоги наказу їхній доступ до реєстру буде блоковано та відновлено лише після підключення до засобу додаткової ідентифікації.

Також на виконання вимог наказу вищезгаданий графік доведено до відома територіальних органів Міністерства юстиції.

Забезпечити захист нерухомого майна та земельних ділянок від несанкціонованої зміни власника у період кризи можливо! Довірте це сервісу SMS-Маяк, який проінформує користувачів про зміни статусу об'єктів нерухомого майна. Поставити на моніторинг зараз

Читайте також:

Мін'юст роз'яснив, як не стати жертвою "реєстраційного" рейдерства

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини