Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За яких підстав у держреєстрації фізичної особи - підприємця відмовлять

Реклама

У Південно-Східному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції (м. Дніпро) роз'яснили підстави, за яких буде відмовлено в державній реєстрації фізичної особи - підприємця.

Законодавчі особливості відмови в державній реєстрації ФОП

Повідомлення про відмову у проведенні державної реєстрації повинно містити посилання на конкретну норму (пункт, статтю) законодавства із зазначенням, що саме порушено під час оформлення та подання документів, а також повинно бути зазначено, який саме пункт чи стаття поданого заявником документа (статуту, протоколу тощо) не відповідає нормам законодавства.

Повідомлення про відмову у державній реєстрації із зазначенням виключного переліку підстав для відмови та рішення суб'єкта державної реєстрації про відмову у державній реєстрації розміщуються на порталі електронних сервісів у день відмови в реєстрації.

Відмова у державній реєстрації здійснюється протягом 24 годин після надходження документів, поданих для державної реєстрації, крім вихідних та святкових днів.

У разі відмови в державній реєстрації подані документи (крім документа про сплату адміністративного збору) повертаються (видаються, надсилаються поштовим відправленням) заявнику не пізніше наступного робочого дня з дня надходження від заявника заяви про їх повернення.

Після усунення причин, що були підставою для відмови у державній реєстрації, заявник може повторно подати документи.

Підстави для відмови у державній реєстрації ФОП:

- документи подано особою, яка не має на це повноважень;

- не усунуто підстави для зупинення розгляду документів протягом встановленого строку;

- наявні обмеження на зайняття підприємницькою діяльністю;

- подані документи суперечать вимогам законів України;

- у Єдиному державному реєстрі містяться відомості про судове рішення щодо заборони в проведенні реєстраційних дій;

- документи подано до неналежного суб'єкта державної реєстрації;

- наявність в Єдиному державному реєстрі запису, що фізична особа вже зареєстрована як ФОП.

Відмова в державній реєстрації фізичної особи - підприємця з підстав, не передбачених ч. 2 статті 28 Закону «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань», не допускається.

Перевірка реєстраційних змін компаній 24/7 можлива навіть у період карантину. Тримайте у безпеці свій бізнес разом із системою перевірки та моніторингу бізнес-партнерів CONTR AGENT. Система забезпечує автоматичний моніторинг понад 6,5 млн компаній та ФОП України, оновлення всіх реєстраційних змін компанії та миттєве сповіщення про них. Скористайтеся перевагами тестового доступу системи зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини