Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін врегулював обмеження виплат керівникам і членам наглядових рад держпідприємств

Реклама

26 жовтня відповідно до Рішення Конституційного Суду Уряд скоротив строк дії обмеження, встановленого «Прикінцевими положеннями» Закону про зміни до Державного бюджету України від 13 квітня 2020 року. А саме зняв обмеження, якими місячна винагорода і заробітна плата керівникам та членам наглядових рад підприємств державного сектору визначається у розмірі, що не перевищує 10 розмірів мінімальної зарплати.

Відповідна постанова № 996 від 26 жовтня 2020 року набрала чинності сьогодні, 28 жовтня.

З повним текстом зазначеної постанови зручно ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ до систем.

Прийняття вищезазначених рішень стало можливим завдяки прийнятим Верховною Радою 17 вересня 2020 року змінам до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік», яким Верховна Рада надала право Уряду скорочувати строк дії обмежень, заборон, пільг і гарантій, установлених відповідними законами України, прийнятими з метою запобігання виникненню та поширенню на території України COVID-19, пояснили в Департаменті комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів.

У повідомленні Департаменту комунікацій також ідеться про те, що одночасно зазначеною постановою Уряд повернув попередні обмеження виплат керівникам і членам наглядових рад державних підприємств. Зокрема, повернуто порядок, коли розмір винагороди визначається у кратності до середньомісячної оплати залежно від групи підприємства та виду його економічної діяльності.

Згідно з постановою № 996 в жовтні 2020 року та в подальшому розмір заробітної плати керівників, членів виконавчих органів та винагороди членів наглядових рад суб'єктів господарювання державного сектору економіки визначається згідно з умовами контрактів із керівниками, членами виконавчих органів зазначених суб'єктів господарювання та цивільно-правових угод із членами наглядових рад суб'єктів господарювання державного сектору економіки.

Також повернуто обмеження, якими місячний розмір зарплати керівника суб'єкта господарювання державного сектору економіки, що визначається в контракті, не повинен перевищувати 1,25 млн грн.

Прийнята постанова відповідає підписаним міжнародним домовленостям, відповідно до яких українська влада засвідчила намір зняти обмеження на виплати до 1 липня 2020 року.

Разом з тим заробітна плата членів Уряду і надалі не перевищує 5 розмірів середньої зарплати, зазначено на Урядовому порталі.

Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні, отримуйте у системах ЛІГА:ЗАКОН.

Тримайте руку на пульсі актуальної правової картини дня з усіма нововведеннями, використовуйте добірку ситуацій для оперативного реагування на будь-які зміни та майте доступ до повної бази нормативних документів на будь-яку дату, зокрема і тих, що регулюють роботу компаній в умовах коронакризи, карантинів, надзвичайних станів.

Спробуйте тестовий доступ до систем ЛІГА:ЗАКОН за посиланням, об'єктивно оцінюйте будь-яку ситуацію та приймайте тверді та зважені рішення вже сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини