Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджені нові правила реєстрації технологічних транспортних засобів

13 січня 2010, 15:53
3862
0
Реклама

Кабінет Міністрів ствердив Порядок відомчої реєстрації і ведення обліку великотоннажних і інших технологічних транспортних засобів. Новим правилам повинні слідувати як фізичні, так і юридичні особи, що володіють великотоннажними вантажними автомобілями і іншими технологічними транспортними засобами. Сюди також можна віднести всілякі гусеничні і колісні тракторы, навантажувальні машини, вантажопідйомну і самохідну дорожно-будівельну техніку і т. п.

Юридичні і фізичні особи, що є власниками технологічних транспортних засобів, зобов'язані зареєструвати свої транспортні засоби впродовж 10 днів після придбання або виникнення інших законних прав на їх використання (у тому числі у разі тимчасового ввезення на територію України). У такий же термін власники зобов'язані перереєструвати технологічні транспортні засоби, якщо виникне необхідність у внесенні змін до реєстраційних документів. Експлуатація незареєстрованих технологічних транспортних засобів строго забороняється. Перед реєстрацією кожного технологічного транспортного засобу проводиться його державний техогляд, про що складається акт і видається талон встановленого зразка.

Нові правила набудуть чинності з дня офіційної публікації постанови Кабміну. А до цього моменту продовжують діяти Правила державної реєстрації і обліку великотоннажних автомобілів і інших технологічних транспортних засобів, що не підлягають експлуатації у вулично-дорожній мережі загального користування.

Нагадаємо також, що багато хто з технологічних транспортних засобів, що не підлягають експлуатації у вулично-дорожній мережі загального користування, не є об'єктом оподаткування згідно Закону про транспортний податок. Це, для прикладу: тракторы на гусеничному ходу, машини і механізми для сільгоспробіт, інші транспортні засоби (грузо-навантажувальні, самохідні), що використовуються на заводах, складах, в портах і аеропортах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини