Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мін'юст зупиняє планові комплексні перевірки нотаріусів у зв'язку з пандемією COVID-19

Реклама

Міністерство юстиції відреагувало на заклик Нотаріальної палати та повідомило, що з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) проведення планових комплексних перевірок організації нотаріальної діяльності, дотримання нотаріусами порядку вчинення нотаріальних дій та виконання правил нотаріального діловодства має бути перенесено до поліпшення епідеміологічної ситуації.

Про це йдеться у листі Мін'юсту, адресованому начальникам міжрегіональних управлінь, повідомляє Нотаріальна палата.

При цьому в Міністерстві звернули увагу, що перевірки за зверненнями фізичних та юридичних осіб, а також позапланові комплексні перевірки мають проводитись відповідно до Порядку проведення перевірки організації роботи державних нотаріальних контор, державних нотаріальних архівів, організації нотаріальної діяльності приватних нотаріусів, дотримання державними і приватними нотаріусами порядку вчинення нотаріальних дій та виконання правил нотаріального діловодства, затвердженого наказом Міністерства юстиції від 17.02.2014 № 357/5.

Раніше ЮРЛІГА писала, що НПУ звернулася до Мін'юсту щодо запровадження тимчасового мораторію на проведення планових перевірок нотаріусів.

Захистити своє майно від дій чорних реєстраторів допоможе ефективний сервіс SMS-Маяк від "ЛІГА:ЗАКОН". Завдяки ньому можна відстежувати зміни статусу об'єкта нерухомості. Отримана інформація дасть змогу своєчасно звернутися до суду з позовною заявою про скасування вчинених реєстраційних дій, а також до правоохоронних органів із заявою про неправомірність таких дій. Ефективно уберегтися від рейдерів також допоможуть сервіси SMS-Маяк Земля та SMS-Маяк Іпотека від "ЛІГА:ЗАКОН", за допомогою яких можна оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості (через SMS-повідомлення, електронним листом або через повідомлення в кабінеті користувача).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини