Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ГлавКРУ пропонує встановити термін проведення фінансового аудиту бюджетних установ

13 січня 2010, 12:48
427
0
Реклама

ГлавКРУ пропонує затвердити єдиний Порядок проведення органами державної контрольно-ревізійної служби державного фінансового аудиту, метою якого є встановлення термінів проведення фінансового аудиту і порядок здійснення держконтролю за фінансовою діяльністю загальнодержавних фондів і комунальних структур. Що відповідає проект постанови КМУ був обнародуваний на офіційному сайті відомства.

Передбачається, що документ регулюватиме питання здійснення контролю за ефективним використанням засобів, державного і комунального майна держорганами. Згідно з документом, загальна тривалість фінансового аудиту (починаючи з дати, вказаної в повідомленні про проведення аудиту ефективності, закінчуючи датою підписання протоколу згоди аудиторського звіту) складе не більше 120 робочих днів (раніше термін встановлений не був). Проте залежно від складності теми аудиту термін перевірки може бути продовжений ще на 30 робочих днів. Документом обумовлено, що перевірка органами КРС полягатиме в аналізі фактичного стану справ про законне використання держпідприємствами або підприємствами, які притягали кредити під держгарантії державних і комунальних коштів і майна і інших активів держави. Перевірці також підлягатиме правильність ведення бухгалтерського обліку і фінансової звітності, функціонування системи внутрішнього контролю при виконанні національних, державних, регіональних, бюджетних програм.

У разі прийняття цього проекту постанови втратять силу: 1) Порядок проведення органами державної контрольно-ревізійної служби державного фінансового аудиту виконання бюджетних програм і 2) Порядок проведення органами державної контрольно-ревізійної служби державного фінансового аудиту діяльності бюджетних установ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини