Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 2021 року повноваження зі встановлення тарифів планують передати від НКРЕКП до місцевих органів влади

Реклама

З 2021 року заплановано передати повноваження зі встановлення тарифів від НКРЕКП до місцевих органів влади.

Розроблений Мінрегіоном законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо регулювання діяльності підприємств у сферах теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення» на засіданні 9 жовтня підтримав Уряд, повідомляє прес-служба міністерства.

Змінами передбачається передача повноважень з ліцензування господарської діяльності у сферах тепло-, водопостачання та водовідведення і, відповідно, встановлення тарифів на теплову енергію та комунальні послуги від НКРЕКП до місцевих органів влади. Передбачається, зокрема, передати 27 підприємств теплопостачання та 52 підприємства водопровідно-каналізаційного господарства.

За словами Міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова, ліцензуватимуть діяльність з виробництва, транспортування та постачання теплової енергії, централізованого водопостачання та водовідведення обласні, Київська міська держадміністрації, а тарифи на теплову енергію та комунальні послуги встановлюватимуть органи місцевого самоврядування.

Своєю чергою, у НКРЕКП залишаться повноваження з ліцензування господарської діяльності з виробництва теплової енергії на ТЕЦ, ТЕС, атомних електростанціях, когенераційних установках та встановлення тарифів на виробництво теплової енергії відповідним суб'єктам господарювання.

Кабінет Міністрів здійснюватиме затвердження Ліцензійних умов та порядків формування тарифів для ліцензіатів обласних, Київської міської держадміністрацій; для ліцензіатів, які залишаються за НКРЕКП, - безпосередньо Комісія.

Довідково: проект Закону розроблено Мінрегіоном на виконання завдання, визначеного в підпункті 8.5 Програми діяльності Уряду щодо створення умов для безперебійної та беззбиткової діяльності підприємств, що надають комунальні послуги, результатом виконання якого має бути стовідсоткова передача повноважень з регулювання діяльності підприємств тепло-, водопостачання та водовідведення від НКРЕКП до місцевих органів влади.

Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні, отримуйте в системах ЛІГА:ЗАКОН. Тримайте руку на пульсі актуальної правової картини дня з усіма нововведеннями, використовуйте добірку ситуацій для оперативного реагування на будь-які зміни та майте доступ до повної бази нормативних документів на будь-яку дату, зокрема і тих, що регулюють роботу компаній в умовах коронакризи, карантинів, надзвичайних станів.

Спробуйте тестовий доступ до систем ЛІГА:ЗАКОН за посиланням, об'єктивно оцінюйте будь-яку ситуацію та приймайте тверді та зважені рішення вже сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини