Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вимоги до працівника, відповідального за финмониторинг у сфері попередження відмивання злочинних прибутків, підвищилися

Реклама

Госфинмониторинг істотно підвищив вимоги до кваліфікації працівника суб'єкта первинного фінансового моніторингу (окрім банків), відповідального за проведення фінансового моніторингу у сфері попередження і протидії введенню в легальний обіг прибутків, отриманих злочинним шляхом, і фінансування тероризму (далі - відповідальний працівник).

Тепер відповідальний працівник повинен мати повна вища освіта і досвід роботи не менше року у відповідній сфері діяльності суб'єкта первинного фінансового моніторингу (далі - СПФМ), або на керівній посаді в іншому СПФМ або в області попередження і протидії легалізації прибутків, отриманих злочинним шляхом, і фінансуванню тероризму. Цей працівник не повинен мати непогашеної або незнятої судимості, не має бути позбавленим судом права обіймати певні посади і займатися певною діяльністю, і не має бути звільненим по п. 2, 3, 8 ст. 40 КЗоТ і п. 1, 2 ст. 41 КЗоТ.

Нові вимоги до кваліфікації відповідального працівника набули чинності 11 січня 2010 року. Також збереглися вимоги про наявність у працівника знань законодавства про протидію легалізації прибутків, отриманих злочинним шляхом, і фінансуванню тероризму і уміння застосовувати це законодавство на практиці. А також про вільне володіння державною мовою і необхідність проходження підвищення кваліфікації. Ці вимоги, хоча і в дещо іншому виді, існували і в попередній редакції вимог. Висунення ж нових вимог пов'язане з прийняттям нової редакції Закону "Про попередження і протидію легалізації (відмиванню) прибутків, отриманих злочинним шляхом"з положеннями якого можна ознайомитися в матеріалі ЛІГА :ЗАКОН "Антилегалізація по FATF: українська кавер-версія".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини