Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Судова адміністрація встановила правила роботи автоматизованої системи розподілу справ в адміністративних судах

12 січня 2010, 11:40
1028
0
Реклама

Державна судова адміністрація ствердила Положення про автоматизовану систему документообігу в адміністративних судахяке забезпечить автоматизацію процесів проходження процесуальних документів.

Як випливає з нового документу, утримувачем Системи буде ГСА України, яка забезпечить матеріально-технічні і організаційно-методичні заходи функціонування Системи для усіх адміністративних судів, окрім Вищого адміністративного. У систему вноситимуться дані відносно сторін і інших учасників адміністративного процесу, етапів проходження справи і матеріалів, дати перенесення розгляду і термінів розгляду, текстів судових рішень. Електронні документи судових рішень отримають офіційний статус завдяки застосуванню суддями електронного цифрового підпису. Крім того, в системі реєструватиметься кореспонденція, що входить, у тому числі документи, відправлені по електронній пошті, факсимільним зв'язком, а також телеграми, які поступають до суду, адміністративних позовів, заяв, скарг, справ, які підлягають розгляду в порядку адміністративного судочинства і документи з питань діяльності суду. Кожна судова справа отримає єдиний унікальний номерякий привласнюватиметься Системою в суді першої інстанції і залишиться незмінним незалежно від проходження справи по інстанціях.

Після занесення інформації відносно справи користувачем Системи, якого визначить голова суду, в картці проставлятиметься відмітка про готовність поділа до автоматичного розподілу. Після чого Система зробить автоматичний розподіл справ між суддями. Ця процедура здійснюватиметься у кінці робочого дня з урахуванням спеціалізації суддів. При цьому основним критерієм розподілу справ буде поточне навантаження судді. Якщо судді матимуть однакове навантаження, Система розподілить між ними поділа за принципом випадковості.

Нагадаємо, 1 січня 2010 року набув чинності Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України по впровадженню автоматизованої системи документообігу в адміністративних судах"який поповнив Кодекс адміністративного судочинства України ст. 15-1 "Автоматизована система документообігу суду". Вказаною нормою з метою об'єктивного і неупередженого розподілу справ між суддями, дотримання принципу черговості і однакової кількості справ для кожного судді, а також з метою надання фізичним і юридичним особам інформації про стан розгляду справ відносно них впроваджується автоматизована система документообігу в адміністративних судах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини