Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У цифрових паспортах у "Дії" відображатиметься актуальне місце проживання

Реклама

У цифрових паспортах у «Дії» відображатиметься актуальне місце проживання громадянина.

Для цього 23 вересня Уряд уніс зміни до постанови від 15 квітня 2020 року № 278.

Після підключення вашого населеного пункту до Реєстру територіальних громад ви зможете посвідчувати своє місце проживання, пред'явивши ID-картку або закордонний паспорт у "Дії". У застосунку відображатиметься зареєстроване місце проживання, роз'яснили в Мінцифри.

Крім цього, документ громадянина в «Дії» містить інформацію про номер платника податків, запис УНЗР і місце народження.

«У "Дії" вже відображається 675 тис. ID-карток та 2 млн закордонних біометричних паспортів. На початку жовтня презентуємо можливість ділитися цифровою копією документа, що посвідчує особу», - повідомив Віце-прем'єр-міністр - Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

У мобільному застосунку "Дія" вже доступні цифрові паспорти, студентський квиток, посвідчення водія, поліс цивільного автострахування та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

Наразі Міністерство цифрової трансформації тестує цифровий номер платника податків (реєстраційний номер облікової картки платника податків), цифрову довідку для внутрішньо переміщених осіб і цифрове свідоцтво про народження дитини.

Якими будуть наступні рішення влади? Замовте тестовий доступ до екосистеми LIGA360, щоб стежити за прийняттям законів, що можуть вплинути на ваш бізнес. Ви можете замовити повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 за посиланням.

Читайте також:

В Україні впроваджується електронне свідоцтво про народження

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини