Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлено деякі форми заяв у сфері державної реєстрації юросіб і громадських формувань

Реклама

Міністерство юстиції оновило деякі форми заяв у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Відповідний наказ № 3205/5 від 16 вересня 2020 року «Про внесення змін до деяких форм заяв у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» зареєстровано в Мін'юсті 17 вересня за № 908/35191.

З повним текстом наказу зручно ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ до систем.

У Міністерстві нагадали, що Законом № 340-IX внесено зміни до Закону «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» в частині можливості внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань відомостей про встановлення вимоги учасника юридичної особи щодо нотаріального засвідчення справжності його підпису під час прийняття рішень з питань діяльності відповідної юридичної особи та/або вимоги нотаріального посвідчення правочину, предметом якого є частка такого учасника у статутному (складеному) капіталі (пайовому фонді) відповідної юридичної особи, чи скасування такої вимоги.

Урядовою постановою № 721 зменшено строки розгляду документів за проведення державної реєстрації змін до відомостей про структурне утворення політичної партії як юридичну особу в скорочені строки.

У зв'язку з приведенням у відповідність до норм чинного законодавства заяву щодо державної реєстрації юридичної особи - громадського формування (форма 4) та заяву щодо державної реєстрації громадського формування без статусу юридичної особи (форма 7), затверджені наказом Міністерства юстиції від 18 листопада 2016 року № 3268/5, викладено у новій редакції, яка почне діяти з 1 жовтня 2020 року.

Також затверджено нову форму заяви щодо встановлення вимоги нотаріального засвідчення/посвідчення (форма 10), яка почне діяти з 1 грудня 2020 року.

Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні, отримуйте у системах ЛІГА:ЗАКОН.

Тримайте руку на пульсі актуальної правової картини дня з усіма нововведеннями, використовуйте добірку ситуацій для оперативного реагування на будь-які зміни та майте доступ до повної бази нормативних документів на будь-яку дату, зокрема і тих, що регулюють роботу компаній в умовах коронакризи, карантинів, надзвичайних станів.

Спробуйте тестовий доступ до систем ЛІГА:ЗАКОН за посиланням, об'єктивно оцінюйте будь-яку ситуацію та приймайте тверді та зважені рішення вже сьогодні.

Читайте також:

Виконавчий збір: скільки платити і у яких випадках можна уникнути

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини