Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківцям хочуть дозволити отримувати доступ до інформації щодо операцій за рахунками в банках

Реклама

В Парламенті зареєстровано законопроект № 4073 щодо забезпечення доступу центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, до банківської таємниці.

Статтю 62 Закону "Про банки і банківську діяльність" планується до повнити підпунктом "б", відповідно до якого інформація щодо юридичних та фізичних осіб, яка містить банківську таємницю, розкривається банками ДПС на її письмову вимогу щодо операцій за рахунками конкретної юридичної особи, фізичної особи - суб'єкта підприємницької діяльності або фізичної особи за певний проміжок часу із зазначенням контрагентів та призначень платежів.

Переглядайте ризик-фактори про компанію - від банкрутства до санкцій, знайомтеся із зв'язками компанії і афілійованими особами, переглядайте фінансово-майновий стан партнерів, ставте необхідну інформацію на моніторинг та переглядайте результати автоматичного аналізу від сервісу CONTR AGENT. Тепер ви також зможете відслідкувати підприємства, які мають заборгованість з виплати заробітньої плати.

Чинним законодавством передбачено розкриття ДПС інформації, яка містить банківську таємницю:

- на її письмову вимогу щодо наявності банківських рахунків;

- у випадках та в обсязі, визначених Угодою між Урядом України та Урядом Сполучених Штатів Америки для поліпшення виконання податкових правил й застосування положень Закону США "Про податкові вимоги до іноземних рахунків" (FATCA) та іншими міжнародними договорами, що містять положення про обмін інформацією для податкових цілей, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України, або укладеними на їх підставі міжвідомчими договорами. Порядок розкриття такої інформації встановлюється Національним банком України.

У випадку прийняття відповідного Закону, він набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Читайте також: Зміни стосовно перевірок, обліку платників податків та податкового боргу: що передбачає урядовий законопроект

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини