Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін визнає принцип "мовчазної згоди" при видачі дозвільних документів

11 січня 2010, 15:59
1241
0
Реклама

Уряд має намір на підзаконному рівні закріпити принцип "мовчазної згоди" при видачі документів дозвільного характеру і обіцяє в деяких випадках не штрафувати підприємців, якщо вони проводять діяльність без дозвільних документів. Про це, зокрема, йде мова в проекті урядової постановиобнародуваному на офіційному сайті Держкомпідприємництва.

Зокрема, документом позначені випадки, коли підприємець може скористатися принципом "мовчазної згоди" держави на проведення господарської діяльності. Згідно з документом вищезгаданий принцип застосовується у разі невидачі компетентним органом у встановлений законом термін (10 днів) необхідного для діяльності суб'єкта господарювання дозвільного документу. Правом ведення діяльності без дозвільних документів підприємці можуть скористатися у разі відсутності відмови держоргану у видачі документів дозвільного характеру після закінчення 10 днівпочинаючи з дня подачі повного пакету документів про видачу дозволу або ліцензії. В цьому випадку єдина достатня умова для здійснення діяльності - наявність копії описи прийнятих від підприємців усіх необхідних для отримання дозволу документів з відміткою про дату їх прийняття. Окрім цього, документом обумовлено, що застосування принципу "мовчазної згоди" не буде правопорушенням в розумінні ст. 164 КУоАП (порушення порядку здійснення господарської діяльності).

Уперше принцип "мовчазної згоди" був відбитий в Законі "Про внесення змін до деяких документів відносно спрощення умов ведення бізнесу в Україні" (детальніше про це - в матеріалі ЛІГА :ЗАКОН "Владі - підприємцям : підсумки 2009 року "). У разі затвердження вищезгаданої постанови такий принцип буде закріплений і на підзаконному рівні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини